Türkiye’deki sosyal uyum sürecini destekleyici yaklaşımla, özellikle ev sahibi ve mülteci topluluktan gençlerin ve çocukların aynı ve geliştirilmiş fırsatlara erişimini, T.C. Millî Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nde belirtilen mesleki eğitimde öğrenme ortamı ve insan kaynağı geliştirme, yenilikçi yöntemlerin geliştirilmesi, cinsiyet, ırk, inanç, fiziksel engeller, ekonomik, coğrafi ve kültürel sebeplerden ötürü dezavantajlı grupların sosyal uyum süreçlerinin desteklenmesi ve geliştirilmesi amacına hizmet etmek için uygulamaya başlanmıştır.
Proje, Federal Alman Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından geçiş dönemi kalkınma yardımı programı kapsamında finanse edilmekte olup, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ve T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı Ofisi Koordinasyonunda yürütülmektedir. Proje, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu- Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, tarafından T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ve Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliğinde yürütülmektedir. GIZ ayrıca T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile de ikili iş birliğine dayalı faaliyet yürütmektedir. Proje, Temmuz 2019 Aralık 2022 yılları arasında 3 yıllık bir süreyi kapsamaktadır.
Erken yaşlarda gençlerin ihtiyaç duyduğu mesleki yönlendirme ve kariyer rehberliği ile yaşam becerilerinin geliştirilmesine yönelik yeni araçlar ve yöntemler geliştirilerek pilot okullar kapasitesinin arttırılması ve bunun sonucu olarak da her iki topluluktan gençlerin gelecekleri için daha bilinçli bir bakış açısı kazanmaları adına ortak amaçlar doğrultusunda daha fazla birlikte çalışma ve vakit geçirme olanaklarının sağlanması hedeflenmiştir.